Historia

Jag är svag för historia – jag tycker att det är ett jätteintressant ämne och det är verkligen så mycket mer än kungar, krig och årtal!

Nu har Lyran snöat in på detta ämne också och vill ha lite tips på historiska romaner eller filmer. Men jag har blivit lite smått förälskad i några historiepoddar så de tänker jag tipsa om.HistoryPodcastCollage

1. Söndagar är en speciell dag för då kommer Historiepodden med Robin Olovsson och Daniel Hermansson, två otroligt sköna personer. Hittills har det kommit 42 avsnitt om allt från Mesopotamien till julbordet. Här hittar du en intervju med dem.

2. Stuff you missed in history class kommer i regel med två avsnitt i veckan och de leds av Tracy och Holly. De är väldigt trevliga att lyssna på och dessutom är de noggranna med researchen och vilka källor de använder.

3. Mitt sista tips är en ganska ny bekantskap för mig, men det är svårt att inte gilla Bryan, Eric och Sarah på Nerds on history. Just nu väntar jag med spänning på avsnitt nummer två om eugenics (rashygien).

9 thoughts on “Historia

  1. Tack så jättemycket för inspirerande tips. Jag planerar att börja studera historia vid sidan om skrivandet. Det är ju sååå intressant 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s