Handbok för psykon

Du har till exempel rätt till att byta läkare om du inte är nöjd. Det finns många rötägg där ute. De vet bara inte om det själva.

9789187059209_200_handbok-for-psykon-leva-med-adhd-och-bipolar-sjukdom_haftadTove Lundin har bipolär sjukdom och adhd och har skrivit Handbok för psykon: leva med ADHD och bipolär sjukdom som stöd för alla som behöver lite hjälp att hantera det praktiska kring att ha en diagnos. Det är en tunn bok med kort och koncis information om det mesta och hon tar sig an detta ganska tunga och stela ämne med mycket humor.

Trots att jag själv arbetar inom vården så hade jag behållning av informationen i boken. Det var faktiskt riktigt skönt att se allt uppskrivet och tydliggjort för när man plötsligt blir patient så inser man att vården, försäkringskassan med mera kan vara riktiga labyrinter. Därför kände jag mig stärkt av den här boken och rekommenderar den varmt!

Tove har gästbloggat på 1177 och inläggen ligger kvar där. Här hittar du en intervju med henne.

Mitt betyg: 3,5/5

2 Replies to “Handbok för psykon”

  1. Reblogga detta på Kampen mot monstret och kommenterade:
    Malin läser galet mycket böcker och har sprungit på den här boken. Jag har själv inte läst den men kanske kan det hjälpa någon där ute i vårdens labyrinter.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s