Hobbiten

hobbiten-tolkien_j_r_r-21170731-frntlHobbiten Bilbo lever ett lugnt liv när trollkarlen Gandalf knackar på och lockar med honom på ett äventyr. Ressällskapet är tolv dvärgar som ska till sitt ödelagda hemland och de behöver en inbrottstjuv för att ta sig in i berget där en drake vilar ovanpå en enorm skatt.

Jag brukar lyssna på podcasten Reading Lives och det är flera av gästerna vars föräldrar högläste Hobbiten av JRR Tolkien för dem när de var små. När de berättade om vilken stor läsupplevelse det var för dem så blev jag sugen på att läsa den för mina barn.

HobbitQuoteTolkienDoorMen jag var tveksam om de skulle ha någon glädje av dem än då de snart är 8 respektive 6 år gamla. Jag var rädd att den skulle vara för svår och lång, men jag blev glatt överraskad då det gick jättebra.

De tyckte otroligt mycket om den och det slutade med att vi såg båda Hobbit-filmerna och hela Sagan om ringen-trilogin (extended, naturligtvis). Det var väldigt roligt att få läsa Hobbiten för dem och att de blev lika nördigt förtjusta i Tolkiens värld som jag.

Vårt betyg: 4/5

One thought on “Hobbiten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s