Gammal, men läsvärd!

Veckans jerka kommer från Koko:

”Jag tycker ibland att bokbloggosfären fokuserar onödigt mycket på det som är nytt och spännande. Jag skulle vilja komma med en utmaning: blogga om en bok (eller flera) som är minst hundra år gammal, men fortfarande läsvärd. Vuxenbok, barnbok, facklitteratur, vad du vill. Motivera!”

middlemarch-tl
Eliots originalmanuskript

Jag läser gärna gammal litteratur, flera av mina favoritförfattare var verksamma under 1800-talet; Austen, systrarna Brontë, Dickens.

En klassiker som inte är lika välkänd för gemene man som de ovan (tror jag iallafall) är Middlemarch av George Eliot. Den gavs ut 1871-1872 som följetong och kom på svenska 1888 med titeln Ur landsortslifvet.

Det var ett antal år sedan jag läste den, men trots det minns jag både handlingen och de olika karaktärerna som var så väl beskrivna att de både kändes levande och fängslande. Jag tänker ofta att jag ska läsa om den för den var så bra, men så kommer det alltid något nytt i vägen och lockar mig. Men en dag ska jag avnjuta den igen.

2 thoughts on “Gammal, men läsvärd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s