3 = Bra, Religion

Pillar of fire, pillar of truth

But then God plants his love in our hearts, and we should live out our faith by doing acts of love.

pillar-of-fire-pillar-of-truth1904lgPillar of fire, pillar of truth är en 32 sidor lång bok med grundläggande fakta om katolsk tro. Den är utgiven av Catholic Answers och går att läsa på deras hemsida eller laddas ner (titeln är en länk dit).

Jag tyckte att den var intressant och gav mig en hel del att fundera på. Informationen var strukturerad och förklarades med olika citat samt hade hänvisningar till de aktuella styckena i katekesen.

Jag läste den i februari och har sedan dess varit på både mässa och katekes i den katolska församlingen här. Jag håller inte med om allt, men det kan man väl knappast förvänta sig heller. Men på det stora hela känns det rätt.

Mitt betyg: 3/5

Det finns en liknande skrift på svenska utgiven av Katolska Pedagogiska Nämnden som går att läsa på nätet. Den heter 25 frågor och svar om katolsk tro och jag tycker att den är väldigt bra.

Sedan kan man också läsa Biskop Anders Arborelius föreläsningar under Trons År (2012-2013). Jag har inte läst dem än, men kommer definitivt att göra det.

2 reaktioner till “Pillar of fire, pillar of truth”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s