Gudhems kloster

Man ägnade sig åt det som var typiskt för kvinnor under den tiden. Men man kopierade även böcker. Vanligast var emellertid att man undervisade flickor.

GudhemsbokenGudhems kloster har alltid funnits där i mitt liv och det är en plats som jag tycker mycket om att besöka. Men under det senaste besöket så kom jag på att jag faktiskt inte kan så mycket om klostret. Det var jag naturligtvis tvungen att åtgärda så jag köpte och läste boken Gudhems kloster. Den består av bidrag från nio personer inklusive redaktören Markus Hagberg (och prästen som döpte mig när jag var en liten plutt).

Jag tyckte att det var en väldigt intressant bok som gav mig en bred bild av Gudhems kloster och det sammanhang som det tillhörde. Framför allt tyckte jag om att läsa om drottning Katarina, nunnornas dagliga liv i klostret och cistercienerordens värderingar. Nu vill jag läsa boken om Varnhems kloster som samma redaktör sammanställt.

Mitt betyg: 3/5

One thought on “Gudhems kloster

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s