En världsomsegling under havet

“The sea is everything. It covers seven tenths of the terrestrial globe. Its breath is pure and healthy. It is an immense desert, where man is never lonely, for he feels life stirring on all sides. The sea is only the embodiment of a supernatural and wonderful existence. It is nothing but love and emotion; it is the Living Infinite. ”

en-varldsomsegling-under-havetProfessor Arronax ger sig ut på ett skepp med sin betjänt Charles för att söka efter det okända sjöodjur som många har siktat. I Stilla Havet råkar de i sjönöd och tas som fångar hos Kapten Nemo på hans ubåt. De får följa med på en otrolig undervattensresa.

Jag hittade denna omarbetning (av Peter Gotthardt) av Jules Vernes klassiker En världsomsegling under havet på biblioteket med seriestilsillustrationer av Susie Bech som både jag och mina barn gillade.

20000_squid_Nautilus_door
Originalillustration från den första utgåvan

Den var spännande och så kändes det så häftigt att boken gavs ut redan 1870, långt innan ubåtar var i bruk. Vilken fantasi och genialitet! Tyvärr hade barnen svårt att förstå det för det här med tid är fortfarande ganska abstrakt för dem. Men jag försökte förklara så gott jag kunde. 🙂

Vårt betyg: 3,5/5

2 thoughts on “En världsomsegling under havet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s