3 = Bra, 9-12 år, Fantasy

Järnprovet

Döda barnet!

Callum Hunt är tolv år och har i hela sitt liv fått höra hur hemska trollkarlarna är. Efter att hans mamma dog har pappan tagit avstånd från all magi och när det nu är dags för Callums intagningsprov till Magisteriet gör han allt för att misslyckas. Men trots det så blir han antagen och förd till deras skola inne i berget. Det blir nödvändigt för honom att hitta ett sätt att fly.

Att Järnprovet är skriven av favoriter som Holly Black och Cassandra Clare var det som fick mig intresserad av den. Förhoppningarna blev naturligtvis höga, men jag tycker att de till stor del lyckades leva upp till dem.

De gjorde en bra egen tolkning av en genre som lätt hade kunnat bli väldigt lik Harry Potter-böckerna (unga trollkarlar, magiskola, en ond fiende, två killar och en tjej som är kompisar). Men jag tyckte att den kändes som en lovande början på en ny serie och hoppas att de kommande fyra delarna fortsätter växa. Nästa bok kommer redan nästa år.

Mitt betyg: 3,5/5

 

3 reaktioner till “Järnprovet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s