En ovanligt torr sommar

”‘Dessutom är det ofta för lätt att välja en mentalt störd människa som förövare. Dom flesta mentalsjuka skulle inte göra en fluga förnär.'”

wpid-wp-1437045762788.jpegDet är En ovanligt torr sommar som gör att en vattenreservoar torkar ut och på dess botten ligger den övergivna Hobb´s End. En lekande pojke hittar ett skelett där och överkommissarie Alan Banks paras ihop med kriminalinspektör Annie Cabbot för att identifiera offret och, om möjligt, lösa fallet.

För att få svar på alla frågor måste de undersöka vad som hände i byn under andra världskriget och vilka som befann sig där då. Och samtidigt kommer de varandra allt närmare, något som inte är godkänt av reglementet.

Peter Robinsons bok har flera olika berättare och utspelar sig parallellt i både då- och nutid. Jag tyckte att den var en riktig bladvändare och jag känner på mig att jag har hittat ännu en deckarförfattare som jag vill läsa ner av.

Betyg: 4/5

 

One thought on “En ovanligt torr sommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s