Mord är ingen barnlek

Värst vad hon pladdrade. Om jag var tyst skulle det inte dröja mer än en minut innan hon anförtrodde mig vad hon hade för storlek på underbyxorna.

wpid-wp-1438874476965.jpgI Mord är ingen barnlek lär Flavia känna två marionettspelare när deras bil havererar i byn. Kyrkoherden tar tillfället i akt och får dem att uppträda i församlingshemmet, men under den andra föreställningen mördas mannen.

Precis som i den förra boken kan Flavia inte låta bli att börja undersöka det till synes oförklarliga fallet och snart tävlar hon med polisen för att lösa det före dem. Men ärligt talat, ställda mot Flavias uppmärksamhet  och skarpsinne så har polisen inte en chans. Och hon hittar till slut svar på fler än ett mysterium.

2013GK6022_1000px
Läskiga dockor…

Åh, vad jag tycker om lilla kloka Flavia! Hon är så smart och samtidigt inte lill-gammal. Och miljön är ju helt underbar!

Frågan är bara om fixar att vänta på de svenska översättningarna av den här serien, eller om jag ska köpa den på engelska. Speciellt nu när det är en tv-serie på gång.

Betyg: 4/5

 

2 thoughts on “Mord är ingen barnlek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s