Var är Audrey?

Ögonkontakt är jobbigt. Det är det jobbigaste som finns. Jag mår illa bara jag tänker på det, mår illa i hela kroppen.

Var_Audycmk_11910Audrey mår dåligt sedan det hände något riktigt jobbigt i skolan. Så jobbigt att hon inte vill prata om det, inte vågar gå ut och bär mörka solglasögon.

Hennes terapeut försöker utmana henne, men allt fyller Audrey med överväldigande ångest. Början till vändningen kommer i form av en oväntad vänskap som långsamt får henne att öppna upp.

Jag har aldrig läst något av Sophie Kinsella förut, men när jag förstod att den här ungdomsboken (hennes första) handlade om social fobi blev jag intresserad.

lmkonunbijnbpFör jag har social fobi och har haft det sedan min bipolära sjukdom debuterade när jag var 11 (många med bipolär sjukdom har även en ångestsjukdom). Så jag kände verkligen igen mig i Audreys situation och jag tyckte att det var realistiskt återgivet.

Jag tyckte jättemycket om Var är Audrey? och läste ut den väldigt snabbt. Kinsella beskrev familjens och omgivningens reaktioner på ett mycket fint och samtidigt glasklart sätt. Jag uppskattade speciellt att ingen karaktär var vare sig ängel eller demon utan kändes som riktiga människor. Audreys familj var ju helt underbar och det var så fint hur det ställde upp för henne.

social-anxiety-disorder-treatment-300x2121Jag är så tacksam över att det skrivs ungdomsböcker som handlar om psykisk ohälsa för så vitt jag kan minnas fanns det inte när jag var tonåring. Det fanns någon roman om ätstörningar, men ingen som beskrev det kaos jag upplevde inombords. Jag hoppas att böckerna gör så att unga får ord att sätta på sitt mående och att de förstår att det finns hjälp att få.

Tack B Wahlströms för recensionsexemplaret!

Betyg: 4,5/5

3 thoughts on “Var är Audrey?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s