Tisdagsutmaning

Veckans tisdagsutmaning på Kulturkollo lyder:

1) Berätta något om ditt skrivande – vad skriver du (blogg, poesi, brev)? Var skriver du? När skriver du? Hur? Varför?

tumblr_inline_n3yubskuTk1qdhmw1Jag började skriva så fort jag lärde mig det och jag har till och med kvar skrivboken med mina första små låttexter. Sedan har jag skrivit dagbok i alla år och i tonåren började jag skriva poesi på svenska och engelska (hur blir man duktig på ett nytt språk? Man använder det! Att göra engelskaläxan räcker inte utan skriv och läs). Det har även blivit några noveller och försök till böcker genom åren.

Nuförtiden skriver jag bara dagbok, förutom bloggen, för det är skönt att sätta känslorna på pränt. Man får lite distans till allt och mår bättre. Att skriva en bok är fortfarande en dröm, men det har jag inte kapacitet till just nu.


2) Dela med dig av din bästa skrivinspiration – har du en favorithandbok eller ett knep för att få igång bokstäverna?

TypewriterMin bästa skrivinspiration är av en sort som jag hoppas att ni slipper uppleva: jag brukar nämligen bli väldigt kreativ när jag är hypoman. Symtomen kan låta bra, men man är inte sig själv och efter en hypoman period kommer depressionen som ett brev på posten.

2 thoughts on “Tisdagsutmaning

  1. Verkligen ett bra sätt att lära nytt språk, att få använda och leka med orden och meningsbyggnaden! Tror också på det där att sätta känslor och upplevelser på pränt bara för sig själv, för att få mer distans och göra det mer hanterbart.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s