The nature of the beast

”I have no idea why anyone would murder Laurent . All I’m saying is that I’m not sure it was simply an accident. It must have been a hit-and-run. But there’s something off.”

LouisePennyNioårige Laurent är lika delar charmtroll som irritationsmoment i Three Pines med sina fantasifulla lekar och påståenden som ofta skrämmer upp folk. Men när han hittas död i ett dike sörjer alla honom, speciellt Gamache. Och kanske innehöll Laurents sista upptåg mer än ett korn av sanning i sig.

Samtidigt grubblar Gamache över om hans pensionering var förhastad och oroar sig för den pjäs, skriven av en grym mördare, som ska sättas upp i byn. Och så måste vännerna få Clara att bryta sin sorgtyngda isolering.

longcanadaleaf
Bild från Louise Pennys hemsida

The nature of the beast innehöll som ni förstår flera olika handlingar och då har jag inte nämnt alla här. Men trots det så spretar inte boken utan Louise Penny lyckats otroligt bra med att foga samman dem till en enhet.

Jag läste långsamt för jag ville verkligen njuta av mitt besök i Three Pines och av dess underbara invånare (Ruth!). Den här boken var så jäkla bra att jag knappt har ord för att beskriva det! Jag vill läsa den igen, jag vill läsa nästa bok. Nu direkt!

Betyg: 5/5

6 thoughts on “The nature of the beast

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s