Lilla Vargen får sitt namn

Lilla Vargen önskade just nu att Två Fjädrar skulle berätta om vargen, och att han skulle göra det på ett särskilt sätt, nu när Lilla Vargen inte var någon liten pojke längre.

wpid-2015-09-29_12.44.18.jpg
Sixten ville vara med i bild

Nej, Lilla Vargen är inte så liten längre. Samma morgon har han doppat sig i det kalla vattnet, precis som de vuxna männen gör, och efteråt sitter han och Två Fjädrar ensamma inne i tältet. Lilla Vargen vill veta mer om den där vintern då han bara var en bebis och hur det kom sig att han fick sitt namn.

Lilla Vargen får sitt namn är första boken i Stig Ericsons serie om indianpojken och hans liv. Men boken berör även indianernas problematiska situation då den livsviktiga buffeln försvinner.

braid-history-braids-hairstyles-native-american
Foto från 1800-talet

Jag älskade verkligen den här serien när jag var liten och jag hade sådan tur att jag hittade fem av titlarna på olika second hand under sommaren. Böckerna är illustrerade av Tord Nygren i stämningsfulla svartvita teckningar. Och jag tycker att språket är jättefint. Enkelt så att även nybörjare ska klara av att läsa det, men samtidigt
präglat av indianernas syn på världen och deras seder.

native-americansMin 8-åring tyckte att den här boken var fantastiskt bra, den bästa någonsin till och med, medan 6-åringen hade svårt att förstå en del av de uttryck och begrepp som förekom. Så boken kanske passar den äldre gruppen bättre.

Vårt betyg: 4/5

 

One Reply to “Lilla Vargen får sitt namn”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s