Vinterfolket

”Jag känner hur mamma stelnar till. ‘Vinterfolket?’ ‘Jag kallar dem så,’ säger jag och vänder mig mot henne. ‘De är fångade mellan här och där. De väntar.'”

McMahonVinterWest Hall, Vermont, är en liten grå småstad, men genom åren har det hänt konstiga saker där. Försvinnanden, död boskap och kanske övernaturliga fenomen.

Berättelsen handlar om tre kvinnor, Sara, Ruthie och Katherine, vars liv flätas samman på ett underligt och oväntat sätt under några vinterdagar. Dåtid och nutid blir ett och ingen av dem är densamma efteråt.

Ok, jag ska erkänna direkt att jag är en stor fegis, oerhört lättskrämd och nervös. För många år sedan skulle vi se på en skräckfilm på bio och till slut var jag tvungen att gå ut.

vt-winter-trailSå det är inte så konstigt att allt kring gångare och krafsanden skrämde slaget på mig, men jag kunde inte lägga ner boken och ge upp den. För den är väldigt välskriven och spännande. Och så ville jag, som alltid, veta hur det skulle gå.

Men slutet var en besvikelse. Allt det som Jennifer McMahon byggt upp i Vinterfolket rann liksom ut i sanden och jag kände mest ”jaha”.

Stort tack till Bazar Förlag för recensionsexemplaret!

Betyg: 3/5

 

One thought on “Vinterfolket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s