Katolska Kyrkans Katekes

”2591   Gud kallar oupphörligt alla människor till ett hemlighetsfullt möte med sig. Bönen åtföljer frälsningshistorien som ett Guds rop på människan och människans rop på Gud.”

wpid-wp-1445348542572.jpgJag började läsa Katolska Kyrkans Katekes någon gång i mars, om jag inte minns fel, och avslutade den nu i oktober. Det tog sin lilla tid för detta är inget som man kan snabbläsa. Tror jag inte i alla fall.

Det är 750 psalmbokstunna sidor av katolsk tro förklarad in i minsta detalj. Katekesen består av 2865 stycken fördelade i fyra delar som tar upp trosbekännelsen, firandet av det kristna mysteriet, livet i Kristus samt den kristna bönen.

stthereselove
Fransk karmelitnunna (1873-1897) – helgonförklarad & erkänd som kyrkolärare.

När jag först bläddrade i den så tänkte jag att detta kommer jag aldrig ta mig igenom. Det kommer bli träigt och tungt och svårt. Men jag hade helt fel!

Jag blev väldigt förvånad över att det var så intressant och fängslande. Jag fick svar på  många av mina frågor om katolsk tro och om jag ska säga en favoritdel så är det bokens fjärde, och sista, del som handlar om bön.

Betyg: 4/5

Om du vill läsa mer kan du titta här:

5 thoughts on “Katolska Kyrkans Katekes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s