Personligt

Nu räcker det!

Min lillebror läser till polis och han har gjort mig uppmärksam på hur eländig situationen är för poliser. Han berättade om två poliser han känner vars lön är så låg att de inte kan få lån att köpa hus. Och det är tyvärr så illa att många poliser väljer att byta yrke, trots att de trivs med jobbet.

wpid-polis_i_trafiken_hogupplost.jpegJag tog för givet att poliser tjänade bra, hade hög ingångslön och diverse risktillägg, men så är det tydligen inte. Titta på den här statistiken för att få en uppfattning om läget. Dessutom har lägstalönen sänkts!

De jobbar ofta treskift, minst (!) varannan helg och ofta med risk för sin egen säkerhet. För ingen ringer ju polisen för att berätta att allt är lugnt och fråga om de vill komma förbi på en fika.

Nej, polisen ringer man när det är kris. Bilolyckor, skottlossning, misshandel, mord, upplopp, inbrott med mera. Sånt som man inte kan hantera själv. Tillfällen då man är rädd och behöver någon som är utbildad och har erfarenhet av att ta itu med situationen så att man kan känna sig trygg.

Naturligtvis ska ett jobb som är så viktigt för både den enskilde individen och för samhället vara välbetalt. Att man riskerar sin säkerhet ska synas i lönekuvertet!

 

Ps: Idag inleder poliser och deras anhöriga en brevskrivarkampanj till olika beslutsfattare och det finns lite artiklar av olika slag ute. Förhoppningsvis blir det fler. Dela gärna detta inlägg! #nuräckerdet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s