Självhushållning

Jag blev ganska rejält omskakad när jag läste Stjärnklart av Lars Wilderäng och som alltid vände jag mig till böcker för att lära lig mer och känna mig lite tryggare.

image

Så jag köpte Självhushållning: En handbok för realister och drömmare av John Seymour. Och den är verkligen späckad med information om allt från odling till förvaring till slakt till bygga brunn. Med mera! Och boken är full av tydliga och fina bilder.

Än så länge har jag bara hunnit bläddra igenom den, men det finns massor av saker som jag tänker återkomma till och lära mig mer om. Även om jag aldrig blir tvungen att använda kunskaperna så tyckef jag att det är intressant att se hur man gör saker själv, saker som jag är van vid att köpa färdigt.

Beskrivningarna i boken förde tankarna till Det lilla huset i Stora skogen och familjen Ingalls liv och leverne. Och det är min åsikt att folk på den tiden hade en kunskap som är guld värd.

Mitt betyg: 5/5

One thought on “Självhushållning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s