Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

”Du måste vara på din vakt.”

Jakobs farfar Abraham har alltid visat upp en massa gamla foton och berättat sagor om dem. Men en kväll dör farfadern i hans armar efter att ha blivit attackerad av ett monster. Alla runt omkring hävdar att det måste ha varit vildhundar och Jakob får börja besöka en psykolog. Men farfaderns sista ord skaver i honom och han vet inte längre vad han ska tro.

2015-12-02_18.35.10.jpgBland Abrahams ägodelar hittar Jakob ledtrådar som pekar på att hans upplevelser kanske var verkliga. För att få svar reser han med sin pappa till en walesisk ö där farfadern tillbringade kriget. Kanske finns svaren där.

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn är skriven av Ransom Riggs (som är gift med Tahereh Mafi) och det är en bok som känns unik i sitt slag. Jag antar att Riggs har byggt upp historien från de gamla foton som är med i boken och han lyckas verkligen hitta nya grepp,

Men jag blev inte så förtjust i den här boken som jag trodde, vilket var lite av en besvikelse. Den var helt okej, men inte mer än det. Så är det ibland.

Betyg: 3/5

  1. […] Ransom Riggs: Miss Peregrines hem för besynnerliga barn […]

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: