Det här är de romaner som har sålt bäst enligt Svenska Förläggareföreningen (siffror från bland annat bokklubbar och butikskedjan ICA är inte del av underlaget):

1. David Lagercrantz – Det som inte dödar oss

2. Lars Kepler – StalkerYogaWomanBookLibraryRead

3. Camilla Läckberg – Lejontämjaren

4. Leif G. W. Persson – Bombmakaren och hans kvinna

5. Fredrik Backman – Britt‐Marie var här

6. Jan Guillou – Blå stjärnan

7. E L James  – Grey : Femtio nyanser av honom enligt Christian

8. Jonas Jonasson – Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän)

9. Jonas Hassen Khemiri – Allt jag inte minns

10. Jens Lapidus – STHLM DELETE

Min första tanke när jag ser den här listan är att jag inte har läst en enda av dem. Och att min utmaning att läsa mer ”general fiction” är en bra idé.

4 thoughts

  1. Jag har läst Keplers första tre böcker och gillade hantverket, hur de formulerar sina meningar och hur de för handlingen framåt. Själva handlingen tycker jag dock är ganska ointressant, kanske därför jag ledsnade på deras böcker. Camilla Läckbergs böcker har jag försökt att läsa, men dem gillar jag inte alls. I min mening saknar de finess, det är för mycket som uttalas, som om läsaren inte skulle klara att tänka själv. Fredrik Backman har ju blivit enormt populär, det visar ju filmatiseringarna av hans böcker. Inte riktigt min stil heller, tyvärr. Däremot skulle jag kunna tänka mig att läsa något av Leif GW Persson, det har jag ännu inte gjort. Han är ju en så udda person, så jag blir nyfiken på hur han skriver. Och av Jonas Hassen Khemiri, men Ett öga rött. Den måste jag nog faktiskt beställa.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s