Röta

De här föremålen var reparerade med rent guld. Som om det var meningen att sprickorna skulle synas ordentligt. (…) Avsikten var att visa att något kunde vara vackrare för att det varit trasigt.

2016-01-11_11.02.14.jpgHirka har gått igenom portarna och hamnat i vår värld där hon försöker överleva. Men Kuro blir sjuk och hon förstår att hon är jagad även här. Samtidigt försöker Rime förändra styret av Ymslanden, men han kan inte glömma Hirka och gå vidare.

Det är alltid svårt att skriva recensioner på uppföljare för jag vill inte avslöja för mycket, men ta, av Siri Pettersen, är precis lika bra som Odinsbarn. Historien vänder och förändras flera gånger under bokens gång och det är en ren fröjd att se hur hon utvecklar intrigen.
Och jag är så förtjust i Hirka. Så klok och modig som ständigt vågar stå upp för det som hon tror på även om det innebär att hon riskerar sin egen säkerhet.

Del tre i Korpringarna heter Evna på norska och kom ut hösten 2015. Jag har inte kunnat hitta något om när den svenska utgåvan ges ut. Men Siri har skrivit filmkontrakt på alla böckerna, vilket låter jättespännande!

Betyg: 4,5/5

 

4 thoughts on “Röta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s