Anne of Green Gables

”Vad det är roligt att vara på hemvägen och veta att man kommer hem”, sade hon. ”Jag älskar redan Grönkulla, och jag har aldrig förut älskat någon plats. Ingen plats har någonsin varit som ett hem för mig.”

MontgomeryAnneÅh, vad det var roligt och intressant att läsa om Anne Grönkulla av LM Montgomery för det var många år sedan sist! Som vuxen lägger man märke till och förstår saker som man inte gör som ung. Som hur författaren ofta tar barnets sida i texten, vilket måste varit ganska nytt på den tiden. Med tanke på det är det inte konstigt att den blivit så älskad av unga!

Det blev sig så att jag började läsa i min gamla kära pocket som jag fick som barn, men på grund av förkylning och alltför snabb utsättning av en medicin (jag skönkalkylerade takten och fick utsättningsbiverkningar) fortsatte jag lyssna på den via LibriVox. Då upptäckte jag att min bok var en förkortad utgåva, men det står det inte på den. Lurendrejeri och stor besvikelse!

Att en bok, som man läst och sett som tv-serie så många gånger, fortfarande engagerar en så och väcker sådant gensvar känns fantastiskt! Jag skrattade högt flera gånger och boken fick mig att glömma hur uselt jag mådde. Anne kan mycket väl vara den bästa medicinen.

Betyg: 5/5

6 thoughts on “Anne of Green Gables

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s