Anne of Avonlea

After all,” Anne had said to Marilla once, ”I believe the nicest and sweetest days are not those on which anything very splendid or wonderful or exciting happens but just those that bring simple little pleasures, following one another softly, like pearls slipping off a string.

MontgomeryAnneAnne of Avonlea, av LM Montgomery, handlar om de två år efter Annes examen då hon arbetar som lärare i småskolan i Avonlea. Hon lever på Grönkulla tillsammans med Marilla och hjälper henne att ta hand om tvillingarna Davey och Dora. Man får följa Annes vardagliga och fantasifulla äventyr.

Jag tyckte inte lika mycket om denna boken som den första, men den innehåller flera intressanta karaktärer och händelser. Och Annes övergång från barn till vuxen blir väldigt tydlig. På svenska heter den Vår vän Anne.

Betyg: 3/5

3 thoughts on “Anne of Avonlea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s