Hur mycket ondska måste jag göra mig skyldig till innan jag blir fri?

Askfod_CMYK_12962För femhundra år sedan intog Imperiet Serra och id skolar de sina krigare i staden som förr var känd för sina lärda. Elias är en av dessa soldater och han har bara några få dagar kvar innan han tar examen från Blackcliff, men i hemlighet planerar han att desertera.

Och i en annan del av staden förlorar Laia det sista av sin familj. Imperiets Masker har dödat dem alla utom brodern Darius som de har fängslat. Nu måste hon försöka finna sitt mod om hon ska kunna rädda honom. Och det för henne till den farligaste platsen i hela Serra.

Åh, vad jag tyckte om den här boken! Askfödd var verkligen otroligt spännande och jag blev så förtjust i de olika karaktärerna, speciellt Laia. Deras situationer och stämningen i Serra är mycket väl beskriven och det var omöjligt att inte bli engagerad och känna för dem.

Sabaa Tahir har jämförts med både JK Rowling och George RR Martin och det känns inte som någon överdrift. Hon har skapat en annorlunda värld och intrig jämfört med annan fantasy. Askfödd är definitivt ett vitaminpiller för genren!

Nästa bok heter A torch against the night och släpps den 30/8 i år. Jag längtar!

Stort tack till Wahlströms för recensionsexemplaret!

Betyg: 5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s