Fastan

Idag är det Askonsdagen (Ash wednesday på engelska) och i år ska jag, för första gången någonsin, delta i fastan. Reglerna för fastan är att man ska äta ett mål mat per dag, men det gäller bara om man är frisk (fysiskt och psykiskt), vuxen och inte har ett tungt jobb.

Av jord är du kommen.
Jord skall du åter bli.

Jag kan inte mixtra med maten på grund av min ätstörning för alla förändringar från ett normalt ätande kan dra igång ett fullständigt kaos för mig.

Även om jag har de bästa intentioner, till exempel att inte äta godis eller att bli vegetarian, så hamnar jag alltid i en destruktiv spiral med ökat fokus på mat och träning. Successivt blir allt fler matvaror förbjudna, vilket leder till hetsätning som i sin tur gör de kompensatoriska beteendena aktuella igen. Tjejen i den här artikeln har samma problematik och förklarar det väldigt bra.PrayRosary

Istället ska jag fasta från sociala medier. Det låter kanske lätt, men det kommer bli en utmaning för mig som använder dem väldigt mycket. Jag ska även börja be rosenkransen varje dag igen vilket jag tyvärr slutat med den senaste tiden. Det är så lätt att skjuta upp saker och kolla vad som händer på twitter istället. 🙂

Så nu vet ni varför jag inte kommer synas eller vara nåbar på twitter, instagram och facebook förrän i påsk. Men jag kommer uppdatera bloggen och förhoppningsvis kommer jag läsa mer nu när jag inte ständigt har mobilen i handen.

2 thoughts on “Fastan

  1. Ett bra faste-val 🙂 Till del kommer jag att göra detsamma – jag drar ner på tiden vid datorn, kvällarna får bli helgade till annat, som att läsa! Jo, och så tänkte jag sluta äta socker i 40 dagar 🙂 Vet redan nu vilket som kommer vara den största utmaningen!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s