2 = Ingen höjdare, Klassiker

Great expectations

tumblr_mzyyrbaayc1qfbx7go1_500.gifFår man tröttna på en bok av Charles Dickens? Det känns lite som ett helgerån och jag har tyckt om de böcker av honom som jag läst förut, men jag tyckte att Great expectations var urtråkig. Jag tvingade mig att lyssna fram till kapitel 42 av 59, men sedan gav jag upp. Jag orkade bara inte. Man ska inte känna vämjelse över att plocka upp en bok.

CharlesDickensManuscriptDet berodde mycket på att Pip var så slätstruken och ointressant. Och det där trånandet efter Estella var otroligt störande. Visst, hon är snygg, men fullständigt iskall och manipulativ. Vad  är det som är tilltalande med det? Det som fick mig att stå ut så länge var den fascinerande Miss Havisham.

Dessutom så var uppläsaren jobbig att lyssna på. Han gjorde försök till olika röster, men alla lät så lika att det bara blev förvirrande.

 

Bilden ovan visar Dickens originalmanuskript av Great expectations. Det finns att se på museet i Wisbech.

Betyg: 2/5

4 reaktioner till “Great expectations”

  1. Åh vad lustigt, jag kände precis samma sak när jag läste den! Under högstadie- och gymnasietiden var jag väldigt förtjust i Dickens men just ”Lysande utsikter” hade jag fruktansvärt svårt för och precis som du undrade jag vad sjutton det var för intressant med en sådan hemsk kvinna som Estelle….

    Ibland får en tröttna på en bok av en fantastisk författare, även när det gäller Dickens ^^.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s