Det finns inget större svek än sveket från en vän.

9789163874253Och Call känner sig som en svikare för hans liv är fyllt av hemligheter som han inte kan dela med någon. Inte ens sina bästa vänner. Men hur ska han kunna berätta att han nog har fiendens själ inom sig, att han troligtvis är ond och att de egentligen är motståndare. Även om Call absolut inte vill vara det.

Dessutom har hans relation till med pappa försämrats katastrofalt och Call misstänker att att han vill döda honom. Så det andra året, kopparåret, på Magisteriumet verkar bli allt annat än lätt.

HollyBlack_CassandraClare_authorphotoKopparhandsken är uppföljaren till Järnprovet och jag tycker att den är strået vassare. Kanske är det för att jag redan är bekant med den värld som Holly Black och Cassandra Clare har byggt upp, men det räcker inte som förklaring.

Det händer saker hela tiden och det finns ett driv i både intrig och dialog som gör boken både lätt och rolig att läsa. Den är fantasifull och jag kunde inte förutsäga vad som skulle hända härnäst, vilket är så kul. Och jag tycker så mycket om Call och hur han envetet kämpar vidare trots faror, smärta i benet eller oro.

Nu längtar jag efter nästa bok i serien som kommer på svenska om ett år. Den engelska titeln är The bronze key och släpps 30/8 i år. Sedan måste jag nämna hur mycket jag uppskattar bytet av omslag för jag tycker att de nya är bra mycket snyggare.

Stort tack till Bonnier Carlsen för recensionsexemplaret!

Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s