Onödigt, Mr Riordan!

90a27f9991a2ab666d4a9aa6f53d8945Jag skrev ju i söndags om hur arg jag blir när man använder ordet schizofren fel och nu har jag kommit lite längre in i The mark of Athena av Rick Riordan (ungefär 110 sidor). Och på de ynka sidorna har han använt schizofren som synonym för splittrad tre gånger. TRE gånger!! 3!!!

En del kanske tycker att detta är en fånig grej att hetsa upp sig för, men för mig är det som att säga judesvin eller svartskalle. Eller att använda cp som skällsord. Det är korkat. Det sprider och befäster fördomar. Och i slutändan så sårar och skadar det människor. Och jag förväntar mig att en författare, som arbetar med ord, ska ha större kunskap och fantasi.

MentalIllnessSå nu har jag helt tappat suget på boken. Jag försökte läsa lite igår kväll, men kom på mig själv med att sökläsa efter nästa ”schizophrenic”. Jag kunde inte koncentrera mig alls på handlingen längre.

Samtidigt gillar jag serien och vill se hur det går för halvgudarna, men jag tror att jag måste ta en paus just nu. Jag klarar inte av att ha överseende med den här nivån av idioti just nu.

Så jäkla onödigt, Mr Riordan!

4 Replies to “Onödigt, Mr Riordan!”

  1. Det är så bra att läsa sånt här för man uppmärksammas på saker man ( jag ) normalt inte skulle tänka på. Förhoppningsvis gör jag det nästa gång.
    Jag kan inte se att du läst Susan Ees Änglafall? Det skulle vara intressant att se vad du tycker om den. Jag tänker framförallt på att huvudpersonens mamma är diagnostiserad paranoid schizofreni vilket har rätt stor betydelse både för handlingen och huvudpersonens karaktär, vilket ändå känns som ett ovanligt drag i en YA-fantasy.

    För övrigt, vilken fantastisk blogg du har! Fattar inte hur jag missat alla godsaker du skriver om här. Jag har kikat runt lite och hittat minst tio recensioner som jag gärna skulle besvara med inlägg långa som romaner! Jättefin blogg och bra lässmak. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s