Fanfic

Vad anser du om fanfic överlag och har du några bra lästips inom den genren?

Jag har aldrig läst någon fanfic, men jag gillar tanken på det. Att fans älskar karaktärerna och bokens värld så mycket att de inte vill släppa taget utan fortsätta bygga på den.

StoriesToBeWrittenDet är lite kul att flera författare har börjat sin bana genom att skriva just fanfic, som Cassandra Clare och Meg Cabot.

Men samtidigt är jag lite rädd för att testa fanfic och råka ut för dålig sådan och att den på något sätt skulle fläcka ner originalverket. Därför ska det bli spännande att se vad ni andra bokbloggare skriver och kanske få några tips.

28 Replies to “Fanfic”

 1. Tror inte du behöver vara rädd för att det fläckar ner orginal verket, det är ju bara att sluta läsa om man inte gillar det 🙂 Kram på dig <33

  Gilla

  1. När jag letade bilder till inlägget såg jag några otäcka nakenvarianter med omslingrade Potter och Malfoy. Det gör ont i ögonen! ☺

   Gilla

 2. Ja tänk de som absolut inte kan släppa världen och karaktärerna eller möjligheten att själv spinna vidare 🙂 Själv kan man ju gå och fundera ändå 🙂

  Gilla

 3. Jag tror att det är svårt att skriva bra fanfic. Men de två tipsen jag har nämnt i mitt inlägg kan jag rekommendera för den som vill prova att läsa fanfic.

  Gilla

 4. Jag tror fanfic är ett jättebra sätt att få fart på sitt skrivande om man vill det. Eller bara kul. Jag tycker absolut inte man ska vara rädd för att fläcka ner någons anseende ( även om vissa författare inte håller med ), det är ju smickrande och kan kanske tom vara en inspiration för många. 🙂

  Gilla

 5. Kanske man ska prova läsa fanfic av något man inte älskat? Fast det kan ju också bli tråkigt? Nej, jag fattar nog inte helt poängen.

  Gilla

 6. Jag tror inte fanfic är något för mig, men kan ha viss förståelse för att fenomenet finns, men tänker att skriva fanfic verkar roligare än att läsa det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s