Frågor & svar, Klassiker, Tonåring & unga vuxna

En smakbit

f4eb7f61e60fe8f5381acf50391e0b53Min smakbit kommer från Anne på egen hand (Anne of Windy Poplars) av L.M. Montgomery. Anne arbetar som lärare i Summerside och är nu på väg hem för att fira jul på Grönkulla.

”Hon mindes alltid sin första åktur hem från Bright River tillsammans med Matthew. Det hade varit vår då och nu var det december,  men allting längs vägen viskade till henne: Minns du? Snön knarrade under medarna, bjällerklangen ekade mellan snöhöljda granar och tallar, och Ljuvlighetens vita väg gnistrade nu vit av snö och frost. Och när de kom uppför den näst sista backen kunde de se den vidsträckta bukten, vit och trolsk i månskenet men ännu inte isbelagd.”

26 reaktioner till “En smakbit”

  1. Jeg tror ikke jeg har lest noen av Anne bøkene.Det måtte i tilfelle vært før jeg begynte å skrive ned hva jeg leser. Men jeg tror ikke det. Jeg tror derimot at jeg burde lese noen av dem 🙂 Ha en riktig fin søndag!

    Gilla

  2. Vad roligt att den här gamla serien får lite uppmärksamhet! Tror det eller ej, men jag har inte läst något alls från den! Borde verkligen…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s