5 = Fantastisk!, Historia, Psykisk ohälsa, Religion

Fallet Jesus

”Jag pekade med pennan mot honom för att understryka och avslutade med att säga: ‘Det är lika bra vi erkänner att till och med Bibeln tycks tala emot att Jesus är Gud.'”

Lee Strobel, en agnostisk amerikansk kriminalreporter vars på fru blev kristen, bestämde sig för att hitta fakta om Jesus med hjälp av ledande akademiska experter inom olika områden. Han gjorde intervjuer med dem och ifrågasatte deras forskning för att se om den var tillförlitlig.

20140714-194239-70959366Strobel använder sig i Fallet Jesus: fakta och indicier en reporters personliga granskning av erfarenheter från sitt yrkesliv och lade upp boken som ett rättsfall som han faktagranskade minutiöst. Han tar bland annat reda på om evangelisterna är att lita på, om Jesus var psykiskt sjuk, vilka bevis det finns för Jesus i historiska källor och arkeologiska fynd samt mycket mer. Boken är riktigt spännande att läsa och påminner mer om en fartig deckare än en fackbok.
Jag tyckte väldigt mycket om den här boken för den var full av intressanta fakta som fick mig att förstå Jesus, lärljungarna och tidseran mycket bättre. Den hjälpte till att sticka hål på myter som jag hört, men inte trodde på samtidigt som jag inte kunde motbevisa dem. Jag kände en djup längtan efter den Jesus som framträdde så tydligt i boken och fick en önskan att lära känna honom närmare.

jesus-and-womenMin enda invändning mot boken, om man nu nödvändigtvis ska ha någon, är att den vid flera tillfällen refererar till ”Jakob, Jesus bror”. Det beror på att Strobel (numera 🙂 ) är protestantiskt kristen, men den uppfattningen  beror på en felöversättning enligt Katolska Kyrkan. Så på den punkten har vi olika åsikter.

Betyg: 5/5

 

10 reaktioner till “Fallet Jesus”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s