3 = Bra, 9-12 år

Anne på egen hand

Innan Nora visste hur det hade gått till var hon i full färd med att berätta om sina bekymmer. Det fanns något hos Anne som gjorde att folk alltid berättade sina bekymmer för henne.

MontgomeryWindyAnne får jobb på en skola i Summerside som föreståndarinna och bor inackorderad hos två änkor. Men hon är inte välkommen i staden då släkten Pringle ville att deras släkting skulle få lärartjänsten. Så Anne får det riktigt tufft, men skriver många och långa brev till Gilbert som studerar i Kingsport.

Anne på egen hand är bok nummer fyra i LM Montgomerys serie och handlar om Annes tre år i Summerside. Boken är både en brevroman och har vanliga kapitel och det kändes som ett bra grepp. Den här vuxna Anne är verkligen en förtjusande varelse: glad, omtänksam, poetisk och realistisk. Det är inte alls svårt att förstå varför alla i hennes närhet dras till henne.

171-580x377Jag jämförde ofta boken med teveserien som jag tycker väldigt mycket om, men den stämmer inte överens med boken utan är en sammanslagning av olika element från den och Drömmens uppfyllelse. Men Katherine Brooke, som jag gillar skarpt, är med i den här boken.

Betyg: 3,5/5

3 reaktioner till “Anne på egen hand”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s