Afrika

PicMonkey CollageKulturkollo frågar den här veckan om ens afrikanska drömresa. Det finns många platser i Afrika som jag vill besöka, men min absoluta favorit är att få resa till min svägerskas hemland Elfenbenskusten (Ivory coast, Côte d’Ivoire). Jag vill besöka de vackra stränderna, basilikan Our Lady of Peace (världens största kyrka), se den växlande naturen i landet, superstaden Abidjan och krokodilerna bakom Marias hus (jag tänker gömma mig bakom stängslet och kika fram). Samt allt annat som jag ännu inte har en aning om.

PicMonkey CollageOch så maten naturligtvis! De färska frukterna som tydligen ska vara så goda att det man hittar i fruktdisken här hemma smakar gammalt. De kryddiga fiskrätterna, det lokala köket och bananrätterna.

Om ni vill läsa en bok om afrika så rekommenderar jag Lars Bengtssons bok Den förlorade cyklisten om hans resa från Sverige till Sydafrika på cykel. Han åkte på kontinentens östra sida så han passerade inte Elfenbenskusten. Just nu är han ute på en ny resa, men denna gång trampar han mot Kina. Följ honom på instagram (lostcyclist)!

6 thoughts on “Afrika

  1. Vilket fint tips att få följa Lars Bengtsson! Jag beundrar människor som gör det där man inte tror är möjligt. Elfenbenskusten är verkligen ett spännande land, jag har läst några böcker av VeroniqueTadjo som utspelar sig där. Skulle gärna åka minus krokodiler och ev ormar förstås 🙂

    Gilla

  2. Som den religionslärare jag är förstår jag fascinationen att få se världens största kyrka. Det kan jag göra och sedan är nog krokodilerna rätt lugnt. De kan inte inte springa i zick zack. Det är bra att undervisa elever med djurintresse, då lär jag mig mycket nytt. Ormar klarar jag mig bra utan däremot :).

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s