”Maerad and Cadvan went north, to look for the Treesong. Nobody knows what it is. But you see, Maerad is the Chosen One, and the prophecies say that she will cast down the Nameless One in his next and worst rising. Which is now.”

510AxNdV4NL._SX324_BO1,204,203,200_Hem befinner sig i staden Turbansk i söder. Han är olycklig och längtar efter sin syster, men kriget närmar sig honom och han får fullt upp med att överhuvudtaget överleva.

Jag hade svårt att komma in i The crow av Alison Croggon, vilket är bok nummer tre i serien. Jag trodde att denna boken skulle fortsätta där The riddle slutade och att man skulle få fortsätta följa Maerad. Men det blev snabbt spännande och intressant runt Hem även om tempot var ganska långsamt.

photo_hem
Hem & Irc

Betyg: 3/5

När jag läste The crow så började jag undra om inte Croggon kommit med något nytt sedan böckerna om Pellinor gavs ut (den sista boken kom 2008).

Därför blev jag glatt överraskad av att det den 3 mars år kom en prequel till serien som heter The bone queen. Den handlar om Cadvan och vad som hände innan han träffade Maerad. Intressant för det har varit flera antydningar om hans tidigare liv i den här serien utan att man har fått veta så mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s