Lair of dreams

She wished she could tell them the truth: The dead were easy to talk to; it was the living she didn´t like.

En sömnsjuka sprider sig genom New York och gör så att människor sover i flera dagar för att sedan dö. Ingen vet varifrån sjukdomen kommer, men då de första fallen var i Chinatown så får den kinesiska befolkningen det allt svårare.

16060716Samtidigt försöker våra Diviners, som vi lärde känna i första boken samt några nya, hantera sina privatliv och förstå sina krafter.

Jag var så förväntansfull inför Lair of dreams, men blev så besviken! För det första så är den alldeles för lång (613 sidor!) och det går såå långsamt!  Inget händer egentligen förutom lite kärlek och jobb hit och dit så hela boken känns som en lång transportsträcka. Libba Bray gör en massa utvikningar från intrigen där hon belyser rasism och samhällsproblem och det är väl viktigt på sitt sätt, men det blir bara för mycket och det känns inte som att det behöver tas upp om och om igen.

För det andra så väntade jag bara på att de olika karaktärerna skulle förstå det jag som läsare förstod ganska tidigt. Och med tanke på hur seg boken är så ledde denna väntan till en frustration hos mig.

fuckyeahthediviners.tumblr.com-

Och så för det tredje så blev jag otroligt störd på slangorden som var med i var och varannan mening. I första boken var det kul och charmigt, men här blev det bara för mycket.

Med allt detta sagt så vill jag säga att jag tycker väldigt mycket om karaktärerna i boken, speciellt Ling. I nuläget vet jag inte om jag vill läsa nästa bok, men det kommer jag troligtvis göra ändå. Jag vill ju veta hur det ska gå för dem!

Betyg: 2/5

  1. […] Lair of drams av Libba Bray. […]

    Gilla

    Svara

  2. […] Lair of dreams av Libba Bray. […]

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: