Barnet från ingenstans

”Den där dagen på barnhemmet räddade han mig. Men när jag satt och såg på fotona på oss båda så insåg jag att på sätt och vis hade räddat honom också. Jag fyllde tomrummet i hans liv och i hans hjärta.”

97676.jpgKari växte upp hos adoptivföräldrar i Malexander, men det fanns alltid frågor som hon inte kunde svara på. Var var hon född? Vem var hennes mamma? Vem var hennes pappa? Sökandet efter svar skulle ta hela livet och i Barnet från ingenstans berättar Kari Rosvall med hjälp av Naomi Linehan om att leva i ovisshet och om att till sist få veta.

Jag tyckte att Karis livshistoria var väldigt intressant och rörande. Hon berättar så tydligt om hur adoptionen påverkat hela hennes liv på olika sätt. Och om att hon, till skillnad från andra Lebensborn-barn, hade väldig tur.

Kari-Rosvall-2Boken är kort och lättläst, men lämnar ett avtryck i mig. Jag blev otroligt berörd av och rent ut sagt förbannad när några läkare bedömde att Kari var ”psykiskt störd” vid tre års ålder. Ett barn som flyttats runt mellan barnhem och som inte kunde tala just för att ingen engagerat sig i henne tillräckligt länge för att hon skulle lära sig. Det gör ont i hjärtat när jag tänker på det!

Jag är väldigt tacksam över att hon valde att berätta. Mycket starkt gjort!

Här finns en intervju med Kari från DN och här finns mer fakta om Lebensbornprogrammet.

Betyg: 4/5

4 thoughts on “Barnet från ingenstans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s