Kristna tips

Denna vecka ska man lista:

”Ten Books Every X Should Read (up to you! Examples: every history nerd, memoir lover, ballet lover, feminist, college student etc etc)”

images (1)Det var inte helt lätt att välja ämne, men till slut fastnade jag för Tio böcker alla som är nyfikna på kristendomen borde läsa:

divine_mercy211. Bibeln. Personligen tycker jag att Bibeln är svår på många sätt och jag vet att jag vet för lite om den tidens kultur och samhälle för att tolka den rätt. Därför kan det vara bra att ha lite hjälp som till exempel en läsplan, olika appar, en förklarande bok eller en präst att ställa eventuella frågor till.

2. Katekesen. Ett bra komplement till Bibeln då den förklarar den kristna synen på i stort sett allt.

2-christianity3. Pillar of fire, pillar of truth av Catholic Answers är en kort introduktion till katolsk tro.

4. Fallet Jesus av Lee Strobel är en helt fantastisk bok! Om du, som så många andra, tror att det som hände Jesus är en myt och att det inte finns något belägg för att Bibelns berättelser är sanna är detta boken för dig. För Strobel var inte heller troende utan angrep sina frågor som om de ingick i ett rättsfall.

5. Språk för en vuxen tro av Ylva Eggehorn läste jag för många år sedan, men jag minns den med värme. En tunn bok med korta kapitel om att våga tro som vuxen.

cf7e9c757b60e73c1c710255971b39856. Av glädje överfallen av C.S. Lewis är en självbiografi om hur han var kristen som barn, blev ateist och sedan hittade tillbaka till sin kristna tro.

7. Kryddad olja: kvinnor i Bibeln av Ylva Eggehorn. En bok om Bibelns kvinnor på ett sätt så att man kommer dem nära.

8. Sökord: lärljunge av Knut Tveitereid. En luftig bok som vänder sig till ungdomar om hur man kan följa i Jesus spår. Kan också rekommendera författarens Minutbibel som är bra om man är nybörjare.

Stained_glass,_Holy_Family_Church,_Teconnaught,_September_2010_crop9. Den Jesus jag aldrig känt av Philip Yancey. Författaren växte upp i en rasistisk och fundamentalistisk kyrka i amerikanska södern, men som vuxen började han undersöka vem Jesus egentligen var. Det förändrade allt för honom.

10. Cranky, beautiful faith av Nadia Bolz-Weber handlar om hennes väg från missbrukande stå upp-komiker till präst. Hennes bok är väldigt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s