Biografier & memoarer

Hur ställer du dig till biografier, memoarer och liknande? Är det något du läser, har du någon favorit, finns det någon du skulle vilja veta mer om eller är det något som du absolut inte är intresserad av?

9789100103125_200_familjen-bronteJag läser gärna alla dessa sorter för jag tycker att det är så intressant att läsa om andra människors liv och upplevelser. Gärna om sånt som har anknytning till viktiga historiska händelser.

En evig favorit för mig är Juliet Barkers brevbiografi Familjen Brontë som är oerhört intressant och breven är verkligen helt otroliga. En sådan uttrycksförmåga!

Och den biografi som jag läste senast var Barnet från ingenstans som också var väldigt bra. Jag lånade ut den till en släkting som plöjde igenom den på mindre än ett dygn. Ett bra betyg! 🙂

32 thoughts on “Biografier & memoarer

  1. Så himla märkligt! Jag tyckte jag kände igen titeln på brevbiografin och visst står den alldeles bredvid mig i bokhyllan, oläst och dammig! Så den får åka fram så ska jag ta och läsa den snart! Tack för påminnelsen!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s