Verkligen goda omen

PratchettGaimanJag läste igår att den fantastiska boken Goda omen av Terry Pratchett och Neil Gaiman  ska bli en mini-serie på sex delar. 🙂 Så otroligt roligt och ni som inte har läst den än borde verkligen göra det.

Men nyheten är också lite sorglig för författarna hade ett avtal att de alltid skulle arbeta med boken tillsammans. Efter Pratchetts död fick Gaiman ett brev som denne skrivit innan sin död där han bad Gaiman att göra bearbetningen själv, med hans välsignelse. Gaiman berättade detta under minnesgudstjänsten häromdagen (“At that point, I think I said, ‘You bastard, yes.’”).

Som inte detta var nog kommer det en BBC-dokumentär, en biografi av Terrys assistent Rob Wilkins, en filmatisering av The wee free men (av hans dotter Rhianna Pratchett, Små blå män på svenska), en filmatisering av Mort (Terry Rossio ska skriva manus), en filmatisering av novellen Troll bridge (finansierad av fans och redan i slutproduktion), en Discworld-encyklopedi (del ett har titeln Death) samt en tv-serie om the City Watch i Ankh-Morpork.PratchettDeathDrawing

Kära nån! Jag är helt överväldigad! Wilkins har dessutom försäkrat att de tio romaner som inte är färdigskrivna av Pratchett INTE kommer att avslutas av en annan författare. Rhianna har skrivit på twitter att Discworld-böckerna är heliga, att de är hennes pappas arv.

Kan tipsa om att jag ska försöka att alltid ha en uppdaterad guide till att läsa Pratchetts böcker här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: