Drömslottet

“I’d like to add some beauty to life,” said Anne dreamily. ”I don’t exactly want to make people KNOW more… though I know that IS the noblest ambition… but I’d love to make them have a pleasanter time because of me… to have some little joy or happy thought that would never have existed if I hadn’t been born.” 

MontgomeryBoken börjar med Annes och Gilberts bröllop i Grönkullas fruktträdgård och fortsätter med tiden i deras första hem. De flyttar till Four Winds Point som ligger en bit från den lilla staden Glen St. Mary där Gilbert tar över sin farbrors läkarmottagning.
Anne förälskar sig i sitt hus, havet och människorna som blir hennes vänner. Hennes liv med Gilbert är perfekt, men tyvärr varar det inte för evigt.

AnneMontgomeryTvAvonleaJag var lite tveksam till den här boken innan jag började läsa för det kändes lite som att ge sig ut på okänt vatten. Jag har aldrig läst så här långt i serien förut och den fortsätter efter att tv-serien slutat (den där sista filmen räknar jag inte för den var en sådan besvikelse).

Men jag tyckte att den var riktigt underbar. Det var härligt att få följa Anne, och Gilbert, som vuxna och deras nya vänner var riktigt mysiga.

Betyg: 4/5

3 Replies to “Drömslottet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s