Drömslottet

77394Drömslottet heter Anne´s house of dreams på engelska och är LM Montgomerys femte bok om Anne Shirley. Jag lyssnade på den på en engelsk inläsning på LibriVox.

Boken börjar med Annes och Gilberts bröllop i Grönkullas fruktträdgård och fortsätter med tiden i deras första hem. De flyttar till Four Winds Point som ligger en bit från den lilla staden Glen St. Mary där Gilbert tar över sin farbrors läkarmottagning.
Anne förälskar sig i sitt hus, havet och människorna som blir hennes vänner. Hennes liv med Gilbert är perfekt, men tyvärr varar det inte för evigt.

Jag vtumblr_nvux1gZ09E1u9sp2qo1_1280ar lite tveksam till den här boken innan jag började läsa för det kändes lite som att ge sig ut på okänt vatten. Jag har aldrig läst så här långt i serien förut och den fortsätter efter att tv-serien slutat (den där sista filmen räknar jag inte för den var en sådan besvikelse).

Men jag tyckte att den var riktigt underbar. Det var härligt att få följa Anne, och Gilbert, som vuxna och deras nya vänner var riktigt mysiga.

Betyg: 4/5

  1. […] nio år sedan förra boken och Anne och Gilbert har numera fem barn. De har därför flyttat från Drömslottet till ett större hus som de kallar […]

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: