Nelly Rapp och de små under jorden

”Utan början – utan slut.”

9789163884528Nelly och Valle åker till äldreboendet Kulturgården för att besöka Valles gammelfarfar. Men när de kommer dit så tycker Nelly att det är något som inte stämmer.

Trädgården är öde, huset är smutsigt och de gamla är så trötta. Dessutom klagar en dam över att ha blivit bestulen. Det visar sig snart att det bor annat än åldringar i huset och att föreståndaren inte är helt sanningsenlig.

Barnen älskade verkligen Nelly Rapp och de små under jorden av Martin Widmark, så mycket att den minste blev arg över att boken var så kort. Och det var verkligen en väldigt gullig bok.

Själv tänkte jag mest på hur boken kopplade ihop vanvård av äldre med penninghungriga privata vårdaktörer (i de flesta sådana fall handlar det om kommunala äldreboendet som ska spara pengar) och att den förstärkte den myten. Och så såg jag framför mig alla konsekvenser av att droga personer med sömntabletter (trycksår, fallolyckor, läkemedelsbiverkningar med mera). Sjuksköterskan i mig gick med andra ord igång för fullt.

Betyg: 3,5/5

3 thoughts on “Nelly Rapp och de små under jorden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s