3 = Bra, Fantasy

Crown of midnight

”He will kill you, Celaena.” He grabbed her by the shoulders and shook her. ”He’ll kill you, and make me do it as punishment for being your friend.”

Celaena är numera lönnmördare i kungens tjänst och utför hans uppdrag. Men hon gör det kanske inte riktigt på det sätt som han hade tänkt sig. Och när hon får i uppdrag att mörda en gammal vän blir det allt svårare att fortsätta på det sättet.

CrownOfMidnightSamtidigt har hon mycket annat att tänka på; som motståndsrörelsen, gåtorna i alvdrottningens grav och så gör dig det förflutna på mint gång efter annan. Och så är det ju Chaol också.

Jag tyckte att den första halvan av Crown of midnight av Sarah J Maas var lite seg. Det var mycket som hände, men det var ingen riktig action. Men sedan, när jag kom till bokens senare halva så förstod jag varför Maas lagt upp bokens så.

Celaena är verkligen en cool karaktär. Hon har så många sidor och kan vara alla av dem utan att fastna i något fack, vilket att hon känns väldigt verklig. Att få följa henne och lära känna henne närmare är bokens stora behållning. Men det är också spännande att se intrigen bredda sig och bli allt mer komplex. Ett exempel är det som händer Dorian vilket var väldigt oväntat. Och slutet var otroligt bra!

Betyg: 3/5

En reaktion till “Crown of midnight”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s