Deckare, Fantasy, Frågor & svar, Science fiction, Tonåring & unga vuxna

Bokomslag

Kan du berätta om en bok som har ett riktigt fint/fult omslag? Eller varför inte en av varje?

PicMonkey Collage harryDet var inte svårt alls att bestämma de fula bokomslagen för jag högläser Harry Potter nu för barnen och varenda gång jag plockar upp boken så tänker jag på hur tråkiga omslagen är. Plottriga, för mycket färg och Harry ser aldrig äldre ut än nio. Då tycker jag mycket bättre om Scholastics omslag som kittlar intresset och fantasin.

När det gäller fina omslag var det svårare för det finns ju så många fina! Jag är svag för omslag till böcker av Amanda Hocking, Tahere Mafi och Louise Penny. För att inte tala om de nya omslagen till Robert Jordans böcker eller Modernistas omslag. Men om jag skulle välja en bok, EN, så blir det The ocean at end of the lane av Neil Gaiman som jag tycker är ofantligt snyggt!

 

22 reaktioner till “Bokomslag”

 1. Smaken är delad 🙂
  Jag gillar på sätt och vis omslagen till Harry Potter, de hänger ihop med så starka läsupplevelser att jag blir glad av att se dem.
  Gaimans var snyggt estetiskt, men jag är svag för blåa omslag.

  Gilla

 2. Jag har faktiskt inte stört mig på Harry Potter-omslagen. Antagligen eftersom de inte riktar sig till mig :). Men jag håller med om att Scholastics är mycket snyggare!
  Gaimans omslag är helt klart snyggt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s