Kraften

Det fanns inte rätt och fel längre. Allt blandades samman tills hon inte längre kunde se klart. Det fanns ingen att lita på.

Korpringarna har förflyttat Hirka till Dreysil, hennes fars kraften_12999hemland som är kallt och där ingen svaghet accepteras. Hon måste visa att hon är lika stark som sina infödda släktingar, umpiri, och att hon kan förstå deras komplicerade kultur.

Det är hennes enda möjlighet att stoppa krigen som hotar Ymslanden och därmed alla som hon älskar, inklusive Rime. Men hur ska hon kunna hejda de likfödda som är beredda att göra vad som helst för att få tag i kraften?

Kraften är den tredje och sista delen i Siri Pettersens serie Korpringarna och den är om möjligt än mer fantasifylld än Odinsbarn och Röta. Riktigt bra alltså! Jag gillade speciellt skildringen av umpiris värld och seder som kändes som en frisk fläkt i fantasygenren.

Hirkas utveckling är spännande att följa och hennes försök att få ordning på allt. Hon är verkligen en karaktär som jag tycker om och det känns nästan lite sorgligt att serien är slut nu. Jag får trösta mig med att Pettersen förhoppningsvis kommer skapa nya äventyr framöver.

img_20160122_161038.jpg
Av Hege Tövik Tomasgard

En annan sak som jag lade märke till är att Pettersen har talang för att återge strider och få dem att kännas levande. Jag, som inte vet något om strid, tycker ändå att jag kan se det framför mig och följa med i händelserna. Och framför allt så blir det inget träigt upprepande.

Stort tack till B Wahlströms för recensionsexemplaret och för att jag får vara med i er bloggstafett! Imorgon kan ni läsa om Kraften på Beas Bokhylla!

Betyg: 4,5/5

 

7 thoughts on “Kraften

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s