”Vad är ditt förhållande till barnböcker nu som vuxen? Händer det att du läser barnböcker för din egen skull (att du läser för barnen räknas inte)? Hur tänker du då när du väljer ut vilka barnböcker du vill läsa? Har du några tankar kring barnböcker att dela med dig av, kanske några favoriter från barndomen, eller några reflektioner kring dagens barnboksutgivning?”

b547e2f5e1499d15595e64e9f603c37eJag läser gärna barn och ungdomsböcker för egen del och lägger dem gärna på minnet så att jag ska läsa dem för mina barn eller tipsa någon ung person jag känner om dem. Jag väljer dem på ren känsla och många av dem har jag läst om i bokbloggar. Barnböcker är ju i regel väldigt fantasifulla och det gillar jag. Speciellt förtjust är jag i olika serier, både inom fantasy eller härliga klassiker som jag läste som liten.

Något som jag tycker är tråkigt är att man ofta stöter på förringande åsikter om barnböcker. Att det inte är ”riktiga” böcker eller att det är sånt som vem som helst skulle kunna svänga ihop.

2 thoughts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s