Sinnessjukt

stor-ny-itunes-ijzselyqIgår släppte podcasten Sinnessjukt sitt första avsnitt om bipolär sjukdom. Det handlar om fakta och statistik och är 50 minuter långt.

Jag blev jätteglad för jag har hoppats att Christian Dahlström, som har podden, skulle fördjupa sig i ”min” sjukdom på samma sätt som han har gjort så bra med andra former av psykisk ohälsa. Efter att jag lyssnat på avsnittet kändes det riktigt bra och jag hoppas att många lyssnar på det!

Han pratade bland annat om Kay Redfield Jamisons självbiografi som jag har skrivit om tidigare. Den är väldigt bra och rekommenderas.

3 Replies to “Sinnessjukt”

 1. Spännande, det måste jag lyssna på. Jag tror inte att jag känner någon med bipolär sjukdom, men det är intressant rent allmänt att lära sig mer om hur andra har det. Dessutom ser jag serien ”Homeland”, där huvudpersonen är bipolär. Det blir intressant att se om manusförfattarna har skildrat det på ett trovärdigt sätt.

  Gilla

  1. Tycker också att Homeland skildrar sjukdomen bra. I alla fall symtomen, men när Carrie slutade med medicinerna i senaste säsongen, fick en manisk psykos och blev ok av en medicindos så blev jag lite besviken. Tyvärr fungerar inte medicinerna så snabbt. 🙂

   Liked by 1 person

   1. Nej, det var märkligt av manusskrivarna, särskilt som det i tidigare avsnitt framgått att det inte fungerar med en så snabb lösning.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s