Fantasy, Frågor & svar, Historiska romaner, Klassiker, Memoar, biografi & dagbok, Psykisk ohälsa, Religion, Skönlitteratur

NY Times by the book

Denna enkät kommer från den mysiga bokbloggen I regnet.

tag_featimg_1038x576px1. What book is on your nightstand now?

Skugga av svek II av Diana Gabaldon. Läsningen går tyvärr segt.

2. What was the last truly great book that you read?

Definitivt Fallet Jesus av Lee Strobel som gav mig gåshud.

3. If you could meet any writer – dead or alive – who would it be? And what would you want to know?

tolkienOm vi ska begränsa oss till skönlitterära författare så skulle jag vilja träffa JRR Tolkien. Dels för att prata om hur han skapade sina böcker och i och med det fantasygenren, men också för allmänna samtal om livet och världen.

4. What books might we be surprised to find on your shelves?

Jag har många böcker om olika religioner, inte bara kristendomen alltså, för det har alltid intresserat mig.

5. How do you organize your personal library?

Jag delar upp det i kokböcker, barnböcker, skönlitteratur, poesi, religion och facklitteratur.

6. What book have you always meant to read and haven’t gotten around to yet? Anything you feel embarrased never to have read?

Det står många klassiker i mina hyllor som jag fortfarande inte kommit mig för att läsa. Som t ex Krig och fred av Leo Tolstoj, Sylvia Plaths dagböcker och Donna Tartts böcker. Det känns lite skämmigt att jag aldrig tar tag i dem trots att jag egentligen vill.

981ab9ffc9d8ea3864f026e769d492997. Disappointing, overrated, just not good: what book did you feel you were supposed to like but didnt? Do you remember the last book you put down without finishing?

Jag trodde att jag skulle tycka om Lair of dreams av Libba Bray, men blev besviken och samma sak var det med Great expectations av Charles Dickens. Men jag lyckades ta mig igenom den förstnämnda medan jag inte klarade av det med den sistnämnda.

8. What kinds of stories are you drawn to? Any you stay clear of?

Jag är ju svag för fantasy och dras till berättelser med övernaturligheter och kamp för överlevnad och frihet. Däremot är jag inte så förtjust i renodlad romance även om jag uppskattar en kärlekshistoria i intrigen.

stigmabipolarcancer_zps35d993f519. If you could require the president to read one book, what would it be?

Oj, vilken bok skulle jag vilja att Stefan Löfven läste? Jag skulle vilja att han, och alla andra politiker, läste Bryt det sista tabut: mental ohälsa ut ur garderoben av Maria Borelius.

10. What do you plan to read next?

Är sugen på Ink and bone av Rachel Caine.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s