3 = Bra, Fantasy, Historia, Historiska romaner, Recensionsexemplar

Skugga av svek II

En oändlig kedja av krig sträckte sig mellan mina liv: revolutionen här, världskriget i den andra änden – och ständigt krigande däremellan.

Gabaldon_SkuggaAvSvekII_Cover3D-286x447Det har gått segt att läsa Skugga av svek II av Diana Gabaldon. Jag tyckte väldigt mycket om den första delen av boken, men den här hade jag svårare för. Det är svårt att sätta fingret på exakt vad det var i den som kändes svårt med den. Kanske att det inte hände så mycket, kanske att det handlar om så väldigt många personer och sidohandlingar som inte intresserar mig så mycket.

När det gäller det som händer Roger i boken så tas det upp i en novell, fast från andra perspektivet. Så på ett sätt var det lite trist för jag visste vad som skulle hända. Men samtidigt var det kul för jag visste mer än samtliga av de inblandade karaktärerna, även vad som skulle hända i framtiden (vilket inte framgick i boken). Så på det hela taget skötte Gabaldon detta väldigt snyggt!

448Bokens bästa delar var när det handlade om Jamie och Claire och deras familjemedlemmar. Då kände jag ett stort intresse och ett lässug, vilket lyfte bokens betyg för mig. Det är alltid härligt att få följa dem! Och slutet var helt underbart. 🙂

Stort tack till Bookmark Förlag för recensionsexemplaret! Jag ber om ursäkt för att min recension har dröjt så länge.

Mitt betyg: 3,5/5

5 reaktioner till “Skugga av svek II”

  1. Jag läste första boken och blev helt fast. I andra boken har jag fastnat, jag kan inte heller sätta fingret på vad det är, men magin är borta. Det kanske blev så när jag såg tv-seriens två första säsonger, som inte är lika omständliga som böckerna, och därför lättare att ta till sig snabbt. Tv-serien är fantastiskt bra, om du inte redan sett den så gör det.

    Gilla

      1. Visst är tv-serien bra! Jag blev överraskad över hur bra de lyckats med både skådespelare, miljöer och skådespel. Ok, då kanske jag skall ge mig på boken igen då 🙂

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s