Maria Elisabeth Hesselblad

mariaelisabethhesselbladDetta är en väldigt spännande dag för idag får Sverige sitt första helgon på 624 år! Och hon har lokal förankring här i Västergötland då hon föddes i Fåglavik och bodde i Skövde under barndomen vilket gör det lite extra spännande för mig och min församling (flera representanter finns på plats i Rom).

SVT Play sänder direkt från Peterskyrkan i Rom när Påve Franciscus leder helgonförklaringen idag. Sändningen börjar klockan 10.00.

Själv planerar jag att läsa Björn Göranssons nya bok Maria Elisabeth Hesselblad – ett helgon från Sverige och sörjer lite att jag missade hans föreläsning i kyrkan i Skövde. Men jag ser fram emot att lära mig mer om denna intressanta kvinna som levde ett sådant spännande liv.

 1. Idag ratar jag en fotopromenad med fotoklubben för att se direktsändningen från Rom på tv 🙂 Var i Rom i höstas – bland annat i huset där hon bodde. Historiska vingslag!

  Gilla

  Svara

  1. Häftigt! Jag ska bege mig till kyrkan för tacksägelsemässa till vårt nya helgon.

   Gilla

   Svara

 2. Visst är det fantastiskt, med tanke på vad unikt det är!

  Gilla

  Svara

  1. Verkligen! Tycker det är jättehäftigt. ☺

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: