Frågor & svar, Personligt

Favoritskogen

rikkarr_arter_klas_andersson
Orkidéer trivs i den kalkrika marken

Veckans utmaning på Kulturkollo består i att visa upp en bild på ens favoritskog och det är en jättesvår uppgift för jag älskar skogar. Hur ska jag kunna välja en?

Jag älskar skogen jag lekte i som barn där Falköping övergick i landsbygd, älskar den på Mösseberg, skogarna runt stugan och tallskogarna fulla med bärris på Hökensås. Alla de här är värdefulla för mig.

Men jag minns en skolutflykt i högstadiet till Vråhålan, ett naturreservat som ligger på Mössebergs södra sida, och naturen var verkligen helt fantastisk. Orörd, full med annorlunda växter samt att det fanns en otrolig utsikt över bygden. Och så berget i all sin prakt.

mindre_flugsnappare01
Mindre flugsnappare

Jag har många gånger velat åka dit igen, men inte vetat exakt vart det låg. Men tack vare internet har jag hittat bra kartor så det får nog bli en utflykt dit med barnen i sommar.

Kan tillägga att klipphyllan på bilden ovan kallas Ättestupera på dialekt. Den är 20-25 meter hög.

VråhålanSwedenForestMössebergMountainTreeNature

10 reaktioner till “Favoritskogen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s